Hotell nära Norrtull

Norrtull är en del av Vasastan, och är beläget i Stockholms yttre, norra del och utgör infarten till Stockholms stad från Uppsalavägen och Solna. Området har kommit att bli en av Stockholms största trafikplatser, med tiotusentals fordon som passerar här varje dygn. Mellan 1670 och början av 1800-talet upptog man stadstull vid Norrtull av alla som ville in i staden för att sälja varor. De gamla tullstugorna finns fortfarande kvar att beskåda vid sidan om Uppsalavägen för den som tycker om historia.
Norrtull är som sagt en del av den livliga stadsdelen Vasastan, och bor man här har man bland annat nära till platser och sevärdheter som Stallmästaregården (där man dessutom kan bo), Hagaparken, Stadsbiblioteket och Odenplan. Det är även smidigt att härifrån ta sig in till stadens centrala delar, antingen med tunnelbana eller buss eller också med en promenad genom de vackra kvarteren som finns här. I och med att Norrtull är ett relativt litet område är utbudet av hotell här begränsat, men som vi redan nämnt ligger Stallmästaregården här, med en hotelldel precis vid vattnet i den vackra Hagaparken. I denna park finns också det berömda Fjärilshuset, ett museum med tropisk värme som kan stoltsera med flera hundra olika fjärilsarter.

Stallmästaregården Hotel & Restaurant

Stallmästaregården Hotel & Restaurant

Vid vackra Hagaparken i Norrtull ligger Stallmästaregården Hotel & Restaurant. Ät på hotellets restaurang som haft en stjärna i Michelinguiden eller se vackra insekter på Fjärilshuset.

VN:F [1.9.20_1166]
Betyg: 3.4/5
Läs mer
Hotell Norrtull

Hotell Norrtull

I stadsdelen Norrtull ligger det familjeägda Hotell Norrtull. Hotellet är ljust och fräscht och passar både familjer och affärsresenärer.

VN:F [1.9.20_1166]
Betyg: 3.0/5
Läs mer

Sök hotell