Hotell nära Slussen

Slussen är ett litet område i Stockholm, behändigt inklämt mellan Södermalm och Gamla Stan. Egentligen är Slussen inte någon utpräglad stadsdel på samma sätt som Östermalm eller Norrmalm, det är snarare en förlängning av Södermalm, men det är ändå en så pass levande plats med mycket som händer så att det brukar räknas som en egen stadsdel. Slussens mest kända plats är Södermalmstorg, där man kan köpa vackra blombuketter och riktigt god, stekt strömming. Det är också vanligt att stockholmare stämmer träff på det här torget innan de ska ge sig ut i vimlet bland söders gator. Intill torget hittar vi Stockholms stadsmuseum, som visar olika utställningar som på något sätt relaterar till Stockholm och dess historia. Parallellt med Södermalmstorg går Götgatan, som brukar räknas till stadsdelen Södermalm och som om somrarna är en levande gågata som kantas av butiker och restauranger. Slussen ligger alldeles intill vattnet, och om man vill åka över till Djurgården, med sevärdheter som bland annat Skansen och Gröna Lund, kan man ta någon av Djurgårdsfärjorna som går härifrån.
Kring Slussen finns flera olika hotell, många av dem med en härlig utsikt över Stockholm och dess stadshus. Med en kort promenad når man Gamla Stan och därefter centrala Stockholm. Åker man hellre kollektivtrafik kan man välja mellan både buss och tunnelbana för att ta sig till Stockholms olika områden.

Guldgränd Hotel Apartments

Guldgränd Hotel Apartments

Guldgränd Hotel Apartments ligger vid Slussen på Södermalm. För den som vill bo i en egen studiolägenhet passar hotellet helt perfekt.

VN:F [1.9.20_1166]
Betyg: 2.7/5
Läs mer
Scandic Sjöfartshotellet

Scandic Sjöfartshotellet

I den mest livliga delen av Södermalm ligger Scandic Sjöfartshotellet. Från hotellet har du gångavstånd till Gamla Stan, Slussen och en rad sevärdheter.

VN:F [1.9.20_1166]
Betyg: 2.6/5
Läs mer
Hilton Stockholm Slussen

Hilton Stockholm Slussen

Hilton Stockholm Slussen ligger på Södermalm, nära Slussen. Vid hotellet hittar du Götgatan med dess shopping och pubar.

VN:F [1.9.20_1166]
Betyg: 3.1/5
Läs mer

Sök hotell