Hotell nära Skeppsholmen

Skeppsholmen är en ö i centrala Stockholm, strax öster om Gamla stan och med en broförbindelse till Blasieholmen, som fortsätter bort mot Kungsträdgården och Sergels torg. Trots att Skeppsholmen är en ganska liten ö sett till ytan, finns här tre berömda museer: Moderna museet, Arkitekturmuseum och Östasiatiska museet. Det förstnämnda, Moderna museet, är ett museum för svensk, nordisk och internationell samtidskonst, och är med andra ord ett mecka för den konst- och kulturintresserade. Arkitekturmuseet visar, som namnet antyder, utställningar kring arkitektur och design, och belyser bland annat byggnadskonst och samhällsplanering. För den som fascineras av Asien och dess kultur är ett besök på Östasiatiska museet ett måste, då de har en av Europas mest omfattande samlingar av kulturföremål från Kina, Japan och andra delar av Asien. Om man tar bron över till Blaiseholmen kommer man till det anrika Nationalmuseum, Sveriges största konstmuseum och med andra ord ännu ett måste för konstentusiasten.
Skulle man tröttna på att besöka olika museum, som man skulle kunna ägna sig åt flera dagar om man befinner sig på Skeppsholmen, kan man promenera eller åka in till Stockholms andra delar för shopping, restaurangbesök, festande eller bara lite hederligt strosande. Väljer man att bo på hotell på Skeppsholmen kan man vara säker på att få en magnifik utsikt, i och med att man befinner sig på en ö som är omgiven av vatten och Stockholms vackra skyline.

Hotell Skeppsholmen

Hotell Skeppsholmen

På Skeppsholmen i centrala Stockholm ligger Hotell Skeppsholmen. Hotellet är miljöcertifierat och finns i en byggnad från 1600-talet.

VN:F [1.9.20_1166]
Betyg: 3.2/5
Läs mer

Sök hotell