Stockholms Sevärdheter

Stockholm är Sveriges största stad och här hittar du allt mellan himmel och jord. Staden vilar på ett flertal öar som ligger nära varandra, ständigt omgivna av vatten vilket gör att många klassar staden som en av världens vackraste.
 
I stadens innersta kärna hittar vi populära områden som Gamla Stan, Södermalm, Kungsholmen, Vasastan, Norrmalm och Östermalm.  I Gamla Stan hittar vi en mängd unika byggnader som fortfarande är helt intakta, trots att de uppfördes för flera hundra år sedan. Många av byggnaderna är uppförda i äkta 1600-och 1700-tals arkitektur och flera av dem har dessutom både en rik och spännande historia bakom sig.
För dig som inte är så intresserad av historia och kultur kan istället bege dig till Östermalm där du hittar Stockholms klubbområde nummer ett, nämligen Stureplan. Där kan du umgås med vänner, äta och dricka gott samt dansa hela natten lång.
För dig som är shoppingsugen så bör du absolut spana in Drottninggatan som ofta klassas som Stockholms shoppinggata nummer ett. Där kryllar det nämligen av butiker, caféer och restauranger för alla smaker.

Ett urval av sevärdheter i Stockholm

I Stockholm finns det många intressanta sevärdheter som definitivt är värda ett besök. Du hittar förutom ett flertal museum, teatrar och parker även följande sevärdheter här:

Upplevelser i Stockholm

En av de allra bästa aspekterna med Stockholm är att det finns så enormt mycket att göra. För dig som letar efter upplevelser i huvudstaden rekommenderar vi Levlivet.nu en av de många bra guider till Stockholm som finns på nätet.

Sök hotell