Skansen

Ett besök på populära Skansen är ett måste för dig som är intresserad av djur och kultur. Skansen är nämligen både en djurpark och ett frilufsmuseum som grundades år 1891och som du hittar ute på Djurgården i Stockholm.
I djurparken finns det många olika sorters spännande djurarter. Här hittar du bland annat vilda nordiska djur så som brunbjörn, älg och lodjur. Men det finns även en mängd exotiska djur som Guereza apan samt den lilla Svartkindade Agapornis papegojan som normalt sätt lever i Zambia.
Det som är så bra med Skansen är att det alltid finns något att göra för barn, oavsett ålder. Bland annat kan man ta en titt in på Skansen Akvariet där man kan hitta en mängd läskiga spindlar, ormar och hajar. Man kan också testa på att ta en ridtur på en vänlig ponny eller hälsa på och klappa de snälla tamdjuren som alltid finns på Lill-Skansen.
På Skansen finns det ett flertal gamla byggnader som kommer från olika svenska landskap och som är uppförda under olika tidsåldrar. De flesta av dessa byggnader är K-märkta och finns kvar i ett mycket bra skick, tack vare sin nuvarande placering. Det finns även en museibutik som säljer härliga hantverk och nordisk design för den som är sugen på att shoppa.
För dig som är intresserad av att gå på marknad eller att lyssna på musik så erbjuder Skansen även ett brett utbud av olika tillställningar så som konserter, fester och dansuppvisningar. Det finns med andra ord alltid något att hitta på här, för såväl stora som små.

Sök hotell