Drottninggatan

En av de mest välbesökta gatorna är Drottninggatan, placerad som en röd linje mitt i centrala Stockholm. Ända från kustkantade Norrmalm förbi myllrande torg och pulserande distrikt där Sergels torg och kulturhuset tronar med sin karakteristiska arkitektur glöder gatan norrut till gröna och eleganta Vasastan, för att helt plötsligt upphöra där den stora och kulliga Observatorielunden tar vid.

Längs Drottninggatan finner du en hel del shopping. Både i form av kända varuhus samt butiker och mindre affärer. Många restauranger med uteservering kantar även den välbesökta gatan, så att du lätt kan ta en avkopplande paus mitt i stan, med en bit god mat samtidigt som stadens shoppingsugna fortsätter att röra sig runt dig.

Gatan har inte bara arkitektur och shopping, du som går längs den passerar även sevärda kyrkor, Sveriges Riksdag, härliga torg och små stadsparker. Ett måste för dig som vill vara mitt i det elektriska myllret i sommarstaden, shoppa med vänner eller bara se Stockholm från den mest livade och storstadslika sidan.

 

 

Sök hotell