På gång

I Stockholm finns det alltid massor av saker att göra. Staden erbjuder många olika kulturella evenemang och fantastiska kulinariska upplevelser. Funderar du över att besöka Stockholm under hösten eller vintern så tänker du helt rätt, det finns mycket som lockar i Sveriges huvudstad. Nedan följer massor av tips på saker att hitta på i Stockholm under hösten och vintern, här finns något för de flesta!  

OKTOBER

Mellan 1-16 oktober kan du gå och se en klassiker i ny tappning, dansshowen Nötknäpparen skapad av Fredrik Benke Rydman på Stora Scen i Dansens hus. Den klassiska baletten Nötknäpparen har tolkats av koreografen och forne Bounce-medlemmen som satsat på att leverera en show 2.0. Med musik från bland annat Danny Saucedo, Anna Ternheim och andra välkända artister blandas både R’n’B och klassisk musik till det perfekta receptet för en mäktig dansföreställning. 16539675-lars-winnerbackNjut av en akustisk och avskalad konsert med Lars Winnerbäck den 3 och 4 oktober på Cirkus. Den folkkära artisten turnerade under sommaren med det hyllade albumet Granit och Morän, som nu spelas i ny version vid två tillfällen i Stockholm, under dessa spelningar kommer sång, texter och närhet till publiken stå i centrum. Den 26 oktober får du som missat rocksuccén A Tribute to Dire Straits en ny chans! På Cirkus spelas den makalösa föreställningen som fått tusentals att tappa hakan. Upplev fantastiska tolkningar av tidlösa klassiker från rockbandet Dire Straits. Se ett actionfyllt äventyr för hela familjen den 27-30 oktoberEricson Globe. Showen Marvel Universe Live lämnar publiken mållösa, se på favoriter som Spider-man, Hulken, Iron-Man, Black Widow och många fler ta över globen i äkta superhjältestil. Gillar du att sy och pyssla är Stockholm helt rätt plats den 28-30 oktober. På Älvsjömässan arrangeras Stockholm Sy- och Hantverkarfestival, vilket är Sveriges största mässa för sömnad, smyckestillverkning, handarbete och eget skapande. Här kommer alla kreativa sinnen garanterat att inspireras och frodas i en miljö med massor av utställningar, workshops och försäljning.  

NOVEMBER

Månaden inleds med Höstlovsorkestern som håller en festkonsert i Stora Salen på Musikaliska den 1 november. Konserten är en grand final på unga musikers kurs i symfoniorkester och frestar öronen med toner av bland annat Gröndahl, Mozart och filmmusik ur Star Wars. Under hela november och fram till början av december kan du ta del av härlig nostalgi i form av Sällskapsresan Musikal, den gamla klassiska filmen i en ny trallvänlig tappning. Njut av en härlig upplevelse på China Teatern fylld av både asgarv och romantik. marknad-slottTa del av hantverk, delikatesser och roliga aktiviteter för hela familjen på Ulriksdals slott den 5-6 november på årets skördemarknad. En fantastisk höstaktivitet i vacker miljö helt enkelt. Gå på revyn Johan Glans World Tour of the World, en uppföljare till komikerns tidigare succéshower. Publiken erbjuds klassisk standup i högt tempo med helt nyskrivet material, på Cirkus den 22 november. Samma dag, den 22 november, kan du besöka evenemanget Mångkulturell Mat för att uppleva smakupplevelser från hela världens kök. Det anordnas i Hötorgshallen och börjar vid ingången från Sergelgatan. Är öl något som intresserar är en guidad ölsightseeing ett hett tips, där fokus ligger på hantverksöl och upptäckandet av pubar i anrika Gamla Stan. Den 4, 11, 18 och 25 november anordnas Stockholm Craft Beer Tour där man kan lyssna på ölens historia som för en tillbaka ända till 1600-talet.  

DECEMBER

Den första dagen av juletidens månad visas Emil Jensens ”Flyktpotatis”. På Södra Teaterns Stora Scen kan du den 1 december se föreställning fylld av musik, lyrik, komik som tar upp det allvarliga ämnet flykt. Det är nästan ett måste att besöka Stockholms skärgård under julen. Ta en dagstur med Strömma eller åk på egen hand med Waxholms båttrafik för att besöka julmarknader på skärgårdsidyllerna Utö, Sandhamn och Vaxholm från den 2-4 december. skansenVill man hålla sig i innerstaden anordnas Skansens julmarknad den 3, 4, 10, 11, 17 och 18 december. Åk båt över vatten i vinterskrud eller ta vägen på fastlandet, välj själv. Oavsett så kommer du uppleva en äkta gammeldags julmarknad i mysig miljö. Den 19 december kan du lyssna till skön musik när den svenska operasångaren Rickard Söderberg och den finländska sångerskan Arja Saijonmaa håller julkonsertCirkus. Det utlovas både traditionella jullåtar och ny musik. Lockar det att gå på konsert in i det sista går det även att se Magnus Carlsson och Jessica AndersonCirkus när de med vackra stämmor river av stämningsfull julmusik den 22 december. Under jul och mellandagar finns det gott om mysiga restauranger och caféer som har öppet, hotellen brukar även ordna julpynt och mysigt för sina gäster. För den shoppingsugna, missa inte mellandagsrean i stan! På nyårsafton finns det massor av evenemang att besöka på nattklubbar och restauranger. Vill man se vackra fyrverkerier anordnar Stockholms Stad ett traditionsenligt fyrverkeri på en båt i Saltsjön, som syns tydligt från bland annat Stadsgården, Strandvägen och Skeppsholmen som från Skansen och Slussen.   Säkra en höstvistelse bland fallna löv i den vackra stadsmiljön. Eller kanske är du mer sugen på en stämningsfull jul i en stad med ständigt liv och rörelse? Boka din resa redan nu!

Sök hotell